om bewust te moederen
om bewust te verstillen · september 08, 2021
Zwangerschap en ouderschap zijn een unieke transformaties. Je streeft ernaar om een bewust rolmodel te worden voor je kind en om je eigen wonden in wijsheid om te zetten. Je stelt vragen, zoekt momenten van stilte en overgave en ontdekt voornamelijk jezelf. De eerste periode van het ouderschap is heel onvoorspelbaar en de beste manier om je daarop voor te bereiden is leren om hier en nu aanwezig te zijn, Het doel van ouderschap is niet perfectie, maar authenticiteit. Kinderen kijken en leren...

om bewust te leven · december 10, 2020
Het stofje leptine speelt een belangrijke rol in hoe sterk ons lichaam gaat reageren op een pathogeen. Leptine wordt gemaakt in onze vetcellen en zegt tegen ons brein dat we voldaan zijn. Hoe meer vetcellen we hebben, hoe meer leptine er in ons lichaam stroomt. Vetcellen groeien daarenboven nog eens en je wordt pro-inflammatoir. Je kan het vergelijken met een olietank waar je een brandende lucifer in gooit. Dat zorgt voor een hyperinflammatie of een heel hevige ontsteking. Wanneer we onze...

om bewust te verstillen · januari 06, 2020
hoe kan je yoga integreren in je dagdagelijkse?

om bewust te verstillen · mei 26, 2019
Yogavorm waarin loslaten en volledig ontspannen centraal staan en waarmee we de kracht van ons lichaam om zichzelf te genezen bevorderen.

om bewust te verstillen · december 26, 2018
Yin en yang. Elkaar aanvullende tegengestelden. Warm en koud. Energie en rust. Spieren en botten. Of ha en tha. Same, same. Ik verdiepte me verder in yin yoga, als aanvulling van mijn hatha lessen. Waar het dus ook al een beetje in zit, maar niet ten gronde. Ik kwam veel boeiends te weten dat ik met jullie plan te delen. In mijn lessen en hier ook even in dit schrijfsel.

om bewust te verstillen · oktober 06, 2018
De natuur verkleurt. De kou kalmeert ons en onze weerstand wordt uitgedaagd. Gelukkig weet yoga raad.

om bewust te verstillen · april 22, 2018
Doorgaans begin je een yogales steeds met de zonnegroet. Bij velen bekend, maar stiekem zijn er twintigduizend variaties mogelijk. Allemaal met eenzelfde doel: je opwarmen.

om bewust te verstillen · maart 12, 2018
Yogamensen zijn ademverslaafd te noemen. Ze leggen de nadruk er enorm op. Yoga leert je diep, lang en rustig te ademen. Maar waarom?

om bewust te verstillen · februari 07, 2018
Ik geef om yoga omdat het een van de oudste methodes tot persoonlijke ontwikkeling is. Ik heb vertrouwen in die eeuwenoude oerkennis, in een connectie met je omgeving die bij ons soms vertroebelt. Bij bepaalde poses beeld ik me karakteristieke yogi's in die hun lichamen net zo kronkelden. Maar waar, wanneer en vooral hoe kwamen ze erop om dat te doen?

om bewust te verstillen · januari 12, 2018
Als ik nu in slaap val, krijg ik nog zes uur slaap. Als ik nu in slaap van, nog vijf. Nog vier. Vervelend en helaas veel voorkomend. Bijna de helft van de Vlamingen uit zich ontevreden over zijn slaap en een zesde neemt slaapmiddelen. En we hebben slaap broodnodig. Naast het voor de hand liggende feit dat het je fit en goedgeluimd maakt, staat slaap ook in voor je concentratievermogen, immuunsysteem en pijngrens. Regelmatig yoga beoefenen zal je slaapritme bevorderen, slaap is een functie van...

Meer weergeven