NOATMEAL

 

vijf minuten

portie voor één persoon

 

een halve kop water

twee eetlepels hennepzaad

twee eetlepels amandelmeel

twee eetlepels kokosschilfers

een eetlepel lijnzaad

een eetlepel chiazaad

een snuifjee zout

een halve theelepel vanillepoeder

eventueel honing

 

 

 

Voeg alle ingrediënten buiten de honing samen in een pot 

en verwarm op een laag vuur.

Roer voortdurend tot het ingedikt is.

Zoet eventueel nog bij met honing.

Bestrooi met granola, kokosschilfers, amandelschilfers,

muntblaadjes, fruit, besjes,

noten, pitten of zaden naar keuze.

OMELET

 

vijf minuten

portie voor een persoon

 

drie eieren

een kop spinazie

een ui

een handvol pecannoten

twee eetlepels ghee of kokosolie

zout en peper

 

 

 

 

Snij de ui.

Verhit de olie in de pan en bak de ui glazig.

Breek de eieren en giet ze in de pan.

Werk af met de spinazie en noten, peper en zeezout.

 

GROENTENPUREE

twintig minuten

twee personen

 

bloemkool

handvol spinazie

handvol rucola

een takje trostomaten

twee koppen kippengehakt

vier eetlepels notenmelk of water

twee eetlepels extra vierge olijfolie

een eetlepel gerookt paprikapoeder

peper en zeezout

 

 

Snij de bloemkool, ook de stam

en stoom in een pot.

Bak ondertussen de kippengehakt in een pan met olijfolie.

Pureer de bloemkool met de notenmelk,

Garneer met het gehakt, paprikapoeder en de bladgroenten.

Serveer met noten, pitten en zaden.

 

ENERGIEBALLETJES

 

kwartier

vier personen

 

een wortel

twee eetlepels honing

een halve kop kokosmeel

een halve kop walnoten

een theelepel kaneel

een theelepel plantaardige melk

sesamzaadjes

 

 

 

Hak eerst de wortel, zet die even opzij.

Maal dan de noten.

Voeg het kokosmeel, de honing, kaneel, wortel

en eventueel een beetje notenmelk toe.

Maak de balletjes en rol ze door de sesamzaadjes.